Nieuwe cursussen Reanimatie

Sinds 2009 zijn wij Partner van de Hartstichting

Nieuwe cursussen Reanimatie  met bedienen van
Automatische Externe Defibrillator(AED)

De cursus is twee avonden van 19.00 tot ± 22.00 uur

C.C. De Kattendans te Bergeijk
Dinsdag 12 en 19 november 2019
Donderdag 13 en 20 februari 2020

C.C. Den Herd te Bladel
Donderdag 21 en 28 november 2019
Dinsdag 14 en 21 januari 2020

Kraanvogel te Eersel
woensdag 2 en 9 oktober 2019
Muzenval te Eersel
Donderdag 23 en 30 januari 2020

Den Tref te Hapert
Maandag 28 oktober en 4 november 2019
Dinsdag 4 en 11 februari 2020

De kosten € 20,00 voor een nieuwe Reanimatiecursus met bediening AED inclusief cursusboek van de Hartstichting.

Cursussen reanimatie worden gegeven door NRR gecertificeerde docenten.

Bij voldoende aanmeldingen gaan de  reanimatielessen door.

Aanmelden: 
email:  reanimatieaed@upcmail.nl
door middel van het contact formulier op website
telefonisch: 0497-573751

Wilt u met een groep mensen een cursus reanimatie organiseren? Dat kan we spreken samen data af. Tussen de 10 en 12 personen voor een nieuwe cursus.

Samen met u streeft de Hartstichting ernaar om van heel Nederland één 6-Minutenzone te maken, zodat u overal in Nederland binnen 6 minuten gereanimeerd kunt worden.

Met een geldig reanimatiediploma kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener.
www.hartstichting.nl/burgerhulpverlener
https://hartslagnusystem.nl/registreer

Reanimatiecursus volgen in 2018?

Dit vergoedt je zorgverzekering
Wil je in 2018 een reanimatiecursus volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een reanimatiecursus.
Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar. Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor een reanimatiecursus. www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/ehbo-cursussen.aspx
Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2018 vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar. Informeer bij je zorgverzekeraar. Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een reanimatiecursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een reanimatiecursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen. Bron: Independer

Hartstichting blij met
besluit Schippers over declaratie AED-gebruik

Samenvatting

Gisteren maakte minister Edith Schippers bekend dat AED-eigenaren de rekening voor het gebruiksklaar maken van de AED na inzet vanaf volgend jaar kunnen indienen bij de ambulancedienst. De Hartstichting is blij met dit besluit.

Uit onderzoek weten wij dat AED-eigenaren bereid zijn om hun AED aan te melden bij een oproepsysteem, maar dat de bijbehorende kosten (circa 150 euro per inzet/gebruik) een drempel vormen. De Hartstichting verwacht dat deze ontwikkeling ervoor gaat zorgen dat meer AED-eigenaren hun AED beschikbaar stellen voor de buurt en registreren bij een oproepsysteem.

Meer AED’s nodig

Om tot een landelijk dekkend netwerk van AED’s te komen, is het noodzakelijk dat er circa 20.000 AED’s worden aangemeld bij het oproepsysteem. In Nederland zijn er naar schatting 80.000 tot 100.000 AED’s. Een groot deel hiervan kan niet worden ingezet op het moment dat het er om gaat: ze hangen binnen en zijn daardoor niet 24/7 beschikbaar. Bovendien staan ze niet geregistreerd bij het oproepsysteem.

Reanimatie binnen 6 minuten van levensbelang

De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Om dit doel te bereiken, bouwt de Hartstichting aan een netwerk van 170.000 burgerhulpverleners (1% van de Nederlandse bevolking) en 30.000 AED’s, goed verspreid over het land, die in geval van nood een buurtbewoner direct kunnen helpen. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered. Op dit moment zijn er ruim 165.000 geregistreerde burgerhulpverleners en 10.000 AED’s